8 d’oct. 2009

CiU denuncia la incapacitat del Govern d’Hereu per aplicar polítiques de promoció empresarial pels joves emprenedors de la ciutat

La regidora de CiU responsable de temes de Joventut, Francina Vila, alerta que la crisi econòmica està incidint de manera preocupant en la població jove de la ciutat. El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, denuncia la incapacitat del Govern d’Hereu per aplicar polítiques de promoció empresarial pels joves emprenedors de la ciutat. La regidora de CiU responsable de temes de Joventut, Francina Vila, alerta que la crisi econòmica està incidint de manera preocupant en la població jove de la ciutat.


La regidora Francina Vila ha recordat que el Pla Director de la Política de Joventut pel període 2006-2010, es va aprovar per unanimitat de les totes forces polítiques de l’Ajuntament, i tenia com a objectiu “fomentar l’autoocupació juvenil mitjançant mesures que donin suport a iniciatives emprenedores”. Ara el Govern municipal ha presentat el Pla d’acció per a l’orientació, inserció i desenvolupament professional juvenil a Barcelona 2009-2011, “però aquest pla no aprofundeix ni proposa mesures concretes perquè els joves de Barcelona, un cop acabada la seva formació, es decantin per l’activitat emprenedora”, ha criticat Vila.

A parer de la regidora de CiU “amb aquest pla es posa en evidència que la promoció de politiques emprenedores per joves no és un eix estratègic per a la regidoria de Joventut”. Com ha explicat Vila en època de crisi, que afecta molt especialment els joves, l’autoocupació hauria de ser incentivada pel govern municipal, tot facilitant assessorament i agilitat en els tràmits en la creació d’empreses.

En el Pla presentat, ha explicat la regidora, l’objectiu d’apropar la cultura d’empresa a les escoles “no es concreta en cap programa ni acció, i només s’arriba a un 20% dels alumnes d’ESO i a un 30% dels alumnes d’FP”. També, pel que fa a l’àmbit universitari, “el Pla és una mera declaració de principis ja que no es concreta cap acció ni programa determinat”.

Vila ha demanat “més voluntat perquè el Pla sigui realment útil pels joves de la ciutat. Volem que el Pla arribi als 100% dels estudiants d’ESO i FP i que el foment de l’emprenedoria esdevingui una part més de l’itinerari curricular d’aquests estudis”.

Vila també ha reclamat que es signi un conveni entre l’Ajuntament i les Universitats per desenvolupar programes concrets que promoguin les iniciatives emprenedores entre els estudiants universitaris. La regidora nacionalista ha destacat també la necessitat de que la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de Barcelona s’involucri i formi part d’aquestes iniciatives.

Finalment Francina Vila ha reclamat “que la Regidoria de Joventut treballi conjuntament amb Barcelona Activa i incideixi en el programes que aquesta desenvolupa per garantir que les necessitats dels joves d’aquesta ciutat també són abordades”.