18 de jul. 2008

L'Ajuntament per fi se n'adona que hi ha crisi econòmica a la nostra ciutat!

La regidora de la JNC, Francina Vila, exigeix al Govern Municipal que expliqui quines mesures té previstes per pal•liar els efectes de la crisi als joves barcelonins.


El Govern de Jordi Hereu rectifica i ara ja reconeix, a preguntes de l'oposició, que la crisi econòmica està reduint els ingressos de l’Ajuntament de Barcelona. La regidora de la JNC, Francina Vila, exigeix al Govern Municipal que expliqui i apliqui mesures per pal·liar l'efecte de la crisi a les empreses i a les famílies. El tercer tinent d’Alcalde reconeix que, respecte el 2007, enguany el Consistori està ingressant per la plusvàlua un 7,9% menys, per l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres un 19,1 % menys respecte de l’exercici anterior i per la taxa sobre serveis urbanístics un 12% menys.

En la Comissió d’Hisenda celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona la regidora Francina Vila ha preguntat al govern quin ha sigut, a data de 30 de juny d’enguany, l'estat de liquidació del pressupost d'ingressos de l'Ajuntament de Barcelona i quina la desviació respecte l'estat d'execució del pressupost a 30 de juny del 2007. Segons la resposta del govern les diferències han estat les següents: per la plusvàlua l’Ajuntament ha ingressat un 7,9% menys respecte de l'any passat, per l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) un 19,1 % menys respecte de l’exercici anterior i per la taxa sobre serveis urbanístics (llicències d'obres) un 12% menys respecte de l'any passat.

Segons Vila, aquestes xifres posen en evidència que “la crisi també afecta a la ciutat de Barcelona, tal i com des de CiU ja havíem advertit”. Vila ha explicat que en la darrera Comissió d’Hisenda, celebrada el passat mes de juny, el tinent d’Alcalde Jordi Williams, en resposta a una pregunta de la regidora nacionalista, va afirmar que la crisi econòmica no afectava als ingressos de l'Ajuntament. “Aquella afirmació avui ha quedat en entredit perquè les dades de la liquidació del pressupost, a data 30 de juny, demostren que els ingressos s’han vist afectats a causa de la crisi”. A parer de la JNC “el govern de la ciutat ha ocultat que l’Ajuntament percebrà menys ingressos a causa de la crisi”.

Per a la regidora nacionalista ja és hora que l’Ajuntament expliqui i apliqui mesures per pal·liar l'efecte de la crisi a les empreses i a les famílies. “Cal que el Govern Municipal reconegui que la crisi també està afectant a la ciutat. Les xifres ho demostren i el Govern d’Hereu ha de començar a buscar les mesures necessàries per mirar d’alleugerir les conseqüències d’una crisi ja reconeguda obertament per tothom”, ha conclòs la regidora Vila.