22 de jul. 2008

Exigim a l'Ajuntament que millori la xarxa de carrils bici!

Demanem acabar amb la impunitat envers els ciclistes incívics i treballar perquè el fet positiu que suposa l’increment de l’ús de la bicicleta no sigui percebut com un problema


El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, exigeix al Govern Municipal que millori la xarxa de carrils bici i faci complir l’Ordenança de Circulació per millorar la seguretat de ciclistes i vianants. El regidor de CiU, Eduard Freixedes, demana acabar amb la impunitat envers els ciclistes incívics i treballar perquè el fet positiu que suposa l’increment de l’ús de la bicicleta no sigui percebut com un problema.

El regidor de Mobilitat del grup de CiU, Eduard Freixedes, ha recordat que fa un any es va aprovar una proposició a la Comissió de Mobilitat que, d’acord amb la Taula Cívica de la Bicicleta, instava a l’Ajuntament a preparar un pla de mesures urgents per adaptar la ciutat al creixent ús de la bicicleta. “Un any després, el Govern Municipal no ha fet res. La inactivitat municipal l’únic que ha fet és que per a molt veïns i veïnes de Barcelona la bicicleta hagi esdevingut un problema i no la solució”, ha dit el regidor de CiU.

Segons Freixedes, l’Ordenança de Circulació “no es respecta” i és freqüent observar ciclistes cometent faltes davant la passivitat dels agents de la Guàrdia Urbana. Un exemple és la circulació de bicicletes per bona part de Ciutat Vella on, ordenança en mà, no es pot circular amb bicicleta per carrers com Portal de l’Àngel, Llibreteria o Bisbe. En canvi és habitual veure bicicletes circulant davant la mirada passiva de la Guàrdia Urbana o grups de turistes que fan un tour amb bicicleta pels estrets carrers del barri Gòtic.


A parer del regidor de CiU, a aquesta passivitat, que genera una sensació d’impunitat als ciclistes incívics, s’hi ha d’afegir una xarxa de carrils bici on predomina el carril mal dissenyat. Freixedes ha posat com “exemple més clar” el carril de la Diagonal que al seu parer “s’hauria de treure immediatament de la vorera i acabar d’aquesta manera amb els conflictes i situacions de perill constant que es generen entre ciclistes i vianants. Aquest carril bici és una antologia del disbarat, només genera conflictes”.

Però hi ha més carrils mal plantejats, ha explicat el regidor Freixedes, com el de Glòries, que queda interromput per una columna que sustenta l’anella viaria elevada, o el de la Ciutadella, que va enganxat a la paret de manera que les persones que entren i surten del parc, moltes vegades nens, no sempre tenen la visibilitat que els hi permet veure la bicicleta que s’apropa.

Segons el regidor nacionalista, la conclusió de la situació actual és que, gràcies a la pèssima gestió del govern municipal, “un fet positiu com és l’increment de l’ús de la bicicleta, per a molts barcelonins és un problema”. “És per això que exigim al responsable de mobilitat de l’Ajuntament, Francesc Narváez, que faci complir l’ordenança de circulació, que es posi les piles i comenci arreglant els carrils bici que no funcionen i són perillosos”, ha dit Freixedes.