30 de juny 2008

Jordi Hereu o l'Alcalde de les llaunes de cervesa

El dissabte passat, vam decidir amb una colla d’amics sortir a sopar al barri del Raval. Després de menjar diferents plats de disseny força bons, ens va venir de gust anar a fer una copa i ballar una mica. I quan vam sortir del restaurant, l’espectacle que vam trobar al carrer va ser sorprenent.


Les voreres i les calçades eren plenes de llaunes de cervesa buides que havien estat facilitades per centenars de venedors ambulants que actuaven impunes. La gent era per terra vomitant i orinant i l’olor d’aquest darrer fluid feia gairebé feia irrespirable l’aire. Van passar una parella de guàrdies urbans enmig d’aquesta lamentable situació i ni tan sols es van aturar. Per altra banda, els de BCNeta no donaven l’abast i treballaven amb desídia davant d’una feinada que els sobrepassava.

Davant de tot això, em faig les següents preguntes: Quin model d’oci nocturn pels joves promociona aquest Ajuntament? Perquè no es fan complir les normes de l’ordenança de civisme? Perquè no hi ha més guàrdia urbana, garantint la llibertat dels ciutadans de gaudir de les nits a Barcelona i evitant aquests “quadres” patètics?

I arribo a les següents conclusions:

1. Manca capacitat al govern municipal per promoure el civisme, la tolerància i defensa de la llibertat dels ciutadans.
2. L’Alcalde Hereu demostra la seva incapacitat per encapçalar el govern d’una gran capital internacional que se li plantegen nous reptes cada dia.
3. Després de 30 anys el projecte socialista per Barcelona està esgotat i en plena decadència.

Francina Vila i Valls
Regidora