30 de juny 2008

Chacón rebutja la petició de CiU de cedir la caserna del Bruc a les administracions públiques catalanes per a habitatge públic de lloguer per a joves

El PSC-PSOE cau en la la “incongruència” al tancar la porta a una proposta aprovada pel PSC a l’Ajuntament de Barcelona, i anuncia que impulsarà un Pla de racionalització dels equipaments militars en desús a l’Estat.


La ministra de Defensa, Carme Chacón, que ha comparegut avui en la Comissió de Defensa del Congrés dels Diputats, ha tancat la porta a la proposta del portaveu del Grup Parlamentari Català (CiU) en aquesta matèria, Jordi Xuclà, de cedir la caserna del Bruc a les administracions públiques catalanes per a habitatge públic de lloguer per a joves, malgrat que el PSC sí va donar suport a aquesta mateixa proposta a l’Ajuntament de Barcelona.


En la seva intervenció en Comissió, Xuclà ha defensat que aquells equipaments militars que ja no se’ls doni utilitat se cedeixin a les administracions públiques per reorientar-los a habitatge públic atès que s’ha de “racionalitzar els equipaments militars” i, segons ha apuntat Xuclà, la pròpia ministra ha apostat en la seva intervenció per uns equipaments més racionals i més reduïts.



En aquest sentit el parlamentari de CiU ha recordat la denominada Operació Campament que va impulsar l’anterior ministre de Defensa, José Bono, per la qual es va lliurar sòl per a la construcció d’habitatges en règim de protecció. Dit això s’ha preguntat si té sentit mantenir la caserna del Bruc a la ciutat de Barcelona.



En opinió del diputat de CiU, “l’entossudiment” de la ministra de Defensa amb la caserna del Bruc demostra la seva “renúncia als compromisos amb la ciutat de Barcelona i el conjunt de Catalunya”. “Són molts els equipaments de Defensa a Catalunya que podrien tenir un millor ús i el cop de porta de la ministra Chacón a la cessió del Bruc és un mal precedent per a altres iniciatives que CiU plantejarà per racionalitzar les instal·lacions militars”, s’ha queixat..



“És hora de posar negre sobre blanc –ha continuat— els equipaments necessaris per a l’exèrcit. L’Exèrcit del futur necessita més satèl·lits i menys instal·lacions disseminades per tota la geografia estatal”. Xuclà ha avançat que CiU insistirà en aquesta legislatura sobre aquest assumpte amb l’objectiu de tenir uns equipaments militars racionals.