15 de nov. 2007

Francina Vila reclama a Jordi Hereu la posada en marxa d'una xarxa Wi-Fi a Barcelona


La regidora de la JNC denuncia que mentre ajuntaments de tot el país s'esforcen i aconsegueixen oferir servei Wi-Fi gratuït per tots els seus veïns, a Barcelona el bipartit prioritza instal·lar una xarxa en proves per a ús específic de funcionaris municipals que costarà més de mig milió d'euros


El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha exigit avui al Govern que encapçala Jordi Hereu que es deixi d’experiments i iniciï la implantació a tota la ciutat de l’accés a Internet sense fils i lliure per a tots els ciutadans i ciutadanes. El Grup de CiU ha denunciat que mentre ajuntaments d’arreu del país s’esforcen i aconsegueixen oferir als seus veïns servei Wi-Fi gratuït per tots els seus veïns, a Barcelona el bipartit de PSC i ICV prioritza instal·lar una xarxa en proves per a ús específic de funcionaris municipals que costarà més de mig milió d’euros.

La Comissió de Govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha informat sobre l’inici de la implantació d’un projecte d’instal·lació a la via pública d’una xarxa sense fils de tecnologia Wi-Fi que tindrà per objecte facilitar les activitats dels funcionaris municipals en la gestió diària de la ciutat en els àmbits de la seguretat i la mobilitat, els parquímetres, la sincronització de TMB i l’Institut Municipal d’Informàtica. És a dir, que amb un cost de 533.413,67 euros, l’Ajuntament posa en marxa una prova pilot perquè treballadors municipals com els agents de la Guàrdia Urbana, els vigilants de l’Àrea Verda o els treballadors de la grua tinguin accés sense fils a un Intranet que els ajudi a una gestió més eficaç de la seva feina.

A parer de Francina Vila, "una vegada més el Govern de Jordi Hereu equivoca les seves prioritats. Mentre ciutats d’arreu del país s’estan esforçant per oferir connexió sense fils a Internet de forma gratuïta per tots els seus veïns i veïnes, a Barcelona l’Ajuntament només inicia passos per afavorir la gestió municipal i munta una xarxa d’ús exclusiu a treballadors municipals". "El bipartit municipal s’ha de deixar d’experiments, i posar-se a treballar per iniciar de forma immediata la implantació a tota la ciutat de l’accés a Internet sense fils, gratuït, i per a tothom, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i de millorar la qualitat dels serveis per a les persones", ha insistit Francina Vila. La Regidora nacionalista ha avançat que el Grup de CiU té previst defensar una iniciativa en la Comissió de Promoció Econòmica de la setmana que ve instant el Govern municipal a treballar per implantar a tota la ciutat el servei d’accés sense fils a la xarxa d’Internet.