24 d’oct. 2007

Sabem què fer


La JNC Barcelona determina en 10 punts el seu posicionament envers el Programa d'Actuació Municipal 2008-2011



En tot el que portem de mes d’octubre, els barcelonins ens hem vist literalment inundats de tota mena de propaganda del Ajuntament en referència al anomenat procés participatiu per tal de confeccionar el que ha de ser el “full de ruta” del govern municipal en aquest mandat, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2008-2011.

Un procés participatiu que ja en sí mateix representa un fracàs. Un fracàs perquè el propassat 27 de maig els ciutadans ja vam escollir quin model de ciutat, quin full de ruta volíem, després d’una intensa campanya basada en el model de ciutat en el que volem conviure durant els propers 4 anys, però que el govern municipal (PSC-ICVEUiA) no ha sabut llegir, no ha sigut capaç de traduir els vots dels ciutadans en un projecte majoritari per a Barcelona.

Per tant, una incapacitat d’arribar a consensos per part del govern que aquest, enlloc de recapacitar i arribar a grans acords, no fa sinó traslladar a la ciutadania les seves pròpies mancances per tal que siguin els barcelonins els qui un cop més, facin la feina que l’Ajuntament no és capaç de fer.

Un full de ruta que és un acord polític, sobre projectes concrets, iniciatives determinades i infraestructures reals que la ciutat necessita, i que des de la JNC volem contribuir-hi amb els nostres plantejaments, propostes i solucions per al jovent. És per això que us presentem a continuació els 10 punts clau, que com a JNC defensarem que hi siguin en el PAM i que marcaran com no, el nostre posicionament al respecte.

Aquests 10 punts marcaran també la nostra acció política en aquest mandat, 10 aspectes fonamentals que com a JNC a les institucions municipals defensarem i proposarem, aquest és el nostre model de ciutat. Si l’Ajuntament no va ser capaç de llegir la voluntat dels barcelonins al maig, ho haurà de fer ara amb l’aprovació del PAM.

ELS 10 PUNTS JOVES PER AL PAM 2008-2011


1. Ajudes en el lloguer de pisos:
Oferir als propietaris la gestió dels pisos desocupats per tal d’oferir-los en lloguer. L’ajuntament es responsabilitzarà del pagament del lloguer als propietaris, de cobrar als llogaters i d’actuar legalment en cas d’impagament o desperfectes. (L’Ajuntament com a mediador).

2. Ajudes en la compra d’habitatge:
Ajudes a la compra d’habitatge: l’Ajuntament paga un percentatge del preu, a canvi de la copropietat, fet que evita l’especulació. En cas de venda, l’ajuntament podrà comprar el percentatge restant a preu de mercat i destinar el pis a lloguer.

3. Ampliació del bicing i carrils bici:
Ampliar la oferta del servei ‘bicing’ a les 24h del dia, 7 dies de la set mana, duplicant el número de bicicletes disponibles (1 bicicleta cada 500 habitants) i ampliant els punts d’accés a tots els districtes de la ciutat. Estendre de manera complementària, la xarxa de carrils bici, que han de ser segregats, senyalitzats i segurs per a ciclistes i peatons.

4. Cessió de les instal·lacions dels centres educatius:
Oferir la cessió de les instal·lacions dels centres educatius per tal de poder realitzar-hi activitats fora del horari lectiu, obertes al jovent del barri i sota la gestió, supervisió, manteniment i responsabilitat del Districte, de manera consensuada amb els mateixos centres.

5. Biblioteques públiques:
Biblioteques públiques obertes 24h del dia en època d’exàmens, mínim 1 per barri.

6. Oficina d’emancipació:
Instal·lar una oficina d’emancipació a cada districte que haurà de comptar com a mínim amb els serveis d’assesorament i orientació en la recerca d’habitatge, ocupació i emprenedors, amb la col·laboració de Barcelona Activa.

7. Professional de la salut als instituts d’educació secundària:
Instaurar la figura del professional de la salut que vagi de forma periòdica als instituts d’educació secundària obrint un espai personalitzat al qual poder-hi fer consultes i preguntar dubtes de manera privada.

8. Museus, espais de cultura i activitats culturals i d’oci:
Oferir la gratuïtat dels museus i espais de cultura, i descomptes en activitats culturals i d’oci (cinemes, teatres, concerts,...), per als joves menors de 30 anys, amb la presentació del document d’identitat.

9. Transport metropolità nocturn:
Reorganitzar la xarxa urbana de Nitbus, per tal que s’estructurin de manera complementària a la xarxa de metro (quant tanca el metro, el nitbus cobreix el mateix trajecte) i amb freqüències de pas entre 10 i 15 minuts. D’altra banda, a través de la xarxa interurbana de Nitbus, es podran cobrir la resta de desplaçaments no relacionats amb les parades del metro.

10. Wifi gratuït:
Implementar a través de la tecnologia inalàmbrica, l’accés a la banda ampla des de qualsevol punt de la ciutat de manera gratuïta.


DOCUMENT ASSOCIAT: SABEM QUÈ FER: Els 10 punts joves de la JNC pel PAM 2008-2011 [PDF]