8 de març 2008

El TSJC ordena demolir els equipaments construïts a la confluència del carrer Londres i Villarroel

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha ordenat a través d'una sentència ferma enderrocar l'edifici d'equipaments i habitatge públic per joves 10HJ a la confluència dels carrers Londres i Villarroel. A parer del Tribunal, l'Ajuntament de Barcelona no va preveure espais lliures destinats a parcs i jardins i zones verdes tal i com exigeix la legislació vigent.

Es tracta de l'edifici que comprèn l'escola bressol Londres, el CEIP Mallorca, un aparcament i 45 habitatges públics de lloguer per joves 10HJ, on no hi ha espai destinat a àrea verda, tal i com reclamen els veïns amb la llei a la mà.

És per això que Xavier Trias, ha exigit avui a l’Alcalde Jordi Hereu que abandoni les actituds prepotents i reconegui que s’ha equivocat amb l’impuls a la construcció d’uns equipaments a la cantonada dels carrers Londres amb Villarroel. El Cap del Grup de CiU ha demanat al Govern municipal que s’assegui amb els veïns per mirar de trobar la manera de compensar-los perquè arribar a l’enderroc, que és el que marca una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que es va fer públic ahir, seria una mala solució.

Aquest és el paradigma d'una promoció d'equipaments feta d'esquenes al barri, als veïns i sense diàleg. Segons Trias ara, després de la sentència del TSJC, “és necessari que l’Ajuntament reconegui que ha comès un error important, que l’ha ‘pifiat’, i que no poden fer el que els hi dóna la gana”, i cal també “que s’assegui amb els veïns per negociar i buscar compensacions”. Trias s’ha mostrat sorprès perquè ningú de l’Ajuntament s’hagi posat en contacte amb els veïns i que, per contra, el Govern anunciï que presentarà recurs a la sentència. “Allargar la situació no és bo. Cal buscar la negociació amb els veïns perquè quan aquests presenten un recurs es per defensar els seus drets”, ha dit Trias fent una crida al Govern municipal perquè es busquin acords amb els altres temes pendents, “si no, tindrem un greu problema a la ciutat”.