5 de des. 2009

La il·luminació de Nadal, una demostració més de la falta de rumb de l'Alcalde Hereu

La JNC de Barcelona, a través del seu Comitè Executiu, ha denunciat un cop més la falta de rumb del Govern municipal de la ciutat de Barcelona i de l'Alcalde Hereu, arrel de la recent estrenada il·luminació dels carrers per les festes de Nadal. Amb l’encesa aquesta mateixa setmana dels llums de Nadal que decoraran els principals carrers de Barcelona d’ara fins al final de les festes, el Comitè Executiu de la JNC de Barcelona ha resolt fer públic el seu rebuig per la manera com aquesta ja tradicional tasca del consistori s’ha realitzat aquest any. Si el desembre del 2008 la JNC de Barcelona ja va iniciar una campanya per denunciar la despesa inútil en l’adquisició de 6 avets “sostenibles” (32.000€ per a cada avet), la manca de correcció en la manera de fer i, sobretot, l’augment d’aquesta despesa l’any 2009 obliga la JNC de Barcelona a tornar-se a pronunciar sobre aquesta matèria.


La ciutadania de Barcelona continua travessant encara una època econòmica molt difícil a causa de la crisi econòmica, en bona part a causa de les males polítiques de les administracions públiques. Malgrat això i malgrat que ja l’any passat molts ciutadans van queixar-se del malbaratament que va suposar l’adquisició dels avets “sostenibles” i que l’ajuntament deixés d’il·luminar com calia certs carrers de la ciutat, el govern de Jordi Hereu sembla obstinat a mantenir un nivell de despesa inassequible.

A més “la JNC denuncia la política erràtica de Jordi Hereu que queda palesa en la il·luminació dels carrers, ja que d’un any a un altre s’ha passat de pràcticament no il·luminar i ser teòricament “sostenibles”, a convertir Barcelona en un pessebre vivent, galets inclosos”. És per això que “la JNC de Barcelona demana també a l’Alcalde que lideri i que faci fora del govern a la minoria comunista amb la que forma coalició ja que, posat a governar amb minoria, l’Alcalde hauria de desprendre’s d’aquells que han estat els màxims culpables de la política erràtica pel que fa la il·luminació de Nadal”. “Per sort, Imma Mayol deixarà el consistori a final de mandat, però el relleu es preveu igual o pitjor, ja que el partit que encapçala continua avui en dia estant més preocupat per semblar “guai i progre” que de ser coherent i aplicar polítiques eficients de debò”.

Jordi Hereu ha demostrat en reiterades ocasions la seva ineptitud per a exercir com a alcalde avantposant polítiques de propaganda de l’Ajuntament a les polítiques incisives i necessàries per a la ciutadania; ha demostrat que, després de trenta anys de govern socialista al consistori, el tedi plana damunt l’administració municipal, la qual cosa porta a una creixent ineficiència en la feina i un assentament que evita que les tasques que ha de realitzar es reconsiderin i s’adaptin a la situació del moment present. El govern bipartit de l’Ajuntament torna a fer aigües per tot arreu i cau en constants contradiccions, demostrant que no segueix un rumb únic, sinó que a estones pren el timó l’un i a estones el pren l’altre, de tal manera que no es fan més que voltes i l’administració municipal no s’aconsegueix avançar.