4 de des. 2008

Xavier Trias pren la iniciativa amb la concreció de propostes dirigides a la política de joventut

Xavier Trias ha ofert una roda de premsa per a fer notar l’estat de paràlisi a què l’Ajuntament de Barcelona ha relegat el Pla Jove (que actualment es troba a la meitat del seu període de vigència) l’alcalde Hereu i presentar un conjunt de mesures en forma de proposta impulsades pel grup municipal de CiU per a reviure aquest pla d’acció i intentar que els joves de Barcelona no es vegin perjudicats per la mala gestió de l’alcalde socialista. Durant l’acte, Trias ha estat acompanyat pels regidors Francina Vila i Raimond Blasi i els responsables de les joventuts de la formació a Barcelona, Jordi Cabrafiga per la JNC i Manu Sitges per UJ.



Trias ha criticat que el govern d’Hereu no ha contribuït en el desenvolupament dels punts fixats pel 2011
, acció que es contradiu amb la voluntat del pla d’actuació, concebut per a ser dut a terme. L’ajuntament s’havia compromès a presentar un balanç del desenvolupament del pla aquest desembre i no ha estat així. Els joves de Barcelona estant perdent un gran nombre d’oportunitats per culpa de la falta de col·laboració per part de l’administració municipal socialista. Trias ha recalcat que la situació s’agreuja si es té en compte que, a més de no estar-se tirant endavant el pla director de la política de joventut, la crisi econòmica actual està empitjorant la vida dels joves, un col·lectiu molt afectat pels acomiadaments i els nous obstacles amb què topen els emprenedors. Les ajudes als joves són una inversió de futur, cal ajudar-los per tal que la situació de la nostre ciutat d’aquí uns anys sigui millor que la present.


En resposta a l’estancament del pla que ha propiciat l’alcalde socialista, Jordi Hereu, Xavier Trias ha presentat un conjunt de mesures que han de contribuir a reactivar-lo i a aconseguir que es compleixi l’objectiu per què va néixer: millorar la qualitat de vida dels joves de Barcelona.
Entre els principals eixos de la proposta, es troben el foment dels emprenedors, la formació de qualitat, la generació d’ocupació, l’accés a l’habitatge i la garantia d’un transport públic assequible. Tot plegat, s’intentarà aconseguir, entre d’altres, amb mesures com un pla de reinserció pels aturats en sectors emergents, beneficis per les empreses que incrementin els contractes indefinits, aval dels lloguers per part de l’ajuntament, préstecs sense interès per als emprenedors, promoció de la recerca i la investigació, millora del transport nocturn i tarifes rebaixades pels joves al TMB...


En definitiva, la paràlisi de l’ajuntament de Barcelona respecte la política de joventut ha empès Trias, compromès amb aquest col·lectiu i conscient de la seva importància i el seu rendiment (tal com es demostra pel fet que entre el seu equip s’hi compten membres com la regidora Vila, de la JNC), a prendre la iniciativa per tal que els joves de la ciutat no es ressentin de la mala gestió i la falta de lideratge del govern del PSC a Barcelona.

Mostra les propostes de Xavier Trias sobre joventut