30 d’oct. 2008

Liderant Barcelona

El PSC per fi ha pres consciència, o ha interioritzat, la necessitat de ‘posar-se les piles’ per tal de no perdre pistonada en la ‘batalla per Barcelona’ mentre que nosaltres, des de l’oposició, però sobretot, des de l’il·lusió, les ganes i el convenciment que es poden fer i que farem les coses millor, estem liderant la ciutat.

Fa uns dies, CCOO ‘ens donava la raó’ en la nostra reivindicació de la T-Infant, posant de manifest que Barcelona és l'àrea metropolitana d'Europa amb menys tarificació social, o el que es el mateix, amb més desigualtat a l'hora d'agafar el transport públic. Doncs bé, un bon exemple d'aquest lideratge el trobem amb la proposició que avui aprovarà l'Ajuntament a iniciativa d'en Xavier Trias, per insistir en aquesta línia.

Molt sovint sentim com l'Alcalde Hereu o els seus companys del govern de la ciutat qualifiquen "d'impossible" o "utòpic" bona part dels projectes de ciutat. Ho van fer amb el tramvia, amb l'obertura del metro durant la nit, amb la mateixa T-Infant... i en definitiva, allò que a priori sembla impossible, ho és només pels qui tenen poca ambició de ciutat, poc lideratge i en definitiva, estan esgotats després de 30 anys de govern socialista a Barcelona.

Però la nostra no és només una oposició crítica, som alternativa, som el canvi a Barcelona, i com a tal, cada dia treballem per dur a terme les nostres iniciatives, propostes i plantejaments. En aquest sentit, la nostra regidora, la Francina Vila, ha portat a debat en el sí de les comissions 3 propostes que com a joves ens afecten i en bona part, ens hi sentim identificats.

En primer lloc, la regidora de la JNC va preguntar la setmana passada sobre els 'serveis d'assessorament i orientació laboral per a joves que s'ofereixen des dels Punts d'Informació Juvenil', ja que aquesta és una de les seves funcions principals, però que a la pràctica, només es duu a terme a la meitat dels PIJ de la ciutat. En els joves, aquest servei és fonamental, més encara en temps de crisi econòmica i per a tots aquells que es volen incorporar, per primer cop, al mercat laboral.

També va proposar l'implicació directa de Barcelona Activa en els projectes dels emprenedors (la enorme majoria d'ells, joves) que allí s'hi creen, en forma de contribució en el capital d'aquestes empreses. Una proposta rebutjada per l'Ajuntament, en una mostra més de la seva manca d'ambició, el seu cansament i falta d'idees per governar la ciutat.

I en darrer terme, va recollir una demanda que a tots ens resultarà familiar, i és la de territorialitzar els donatius a fins socials de les declaracions de la renta dels catalans. És a dir, que els diners que surten de la casella famosa del "0,7%", vagin a parar en funció del territori del qui la marca, en un 50%. Una iniciativa de la Taula del Tercer Sector, i que busca que els 'petits projectes' solidaris de les ciutats i comunitats autònomes, també puguin beneficiar-se d'aquests donatius.

Tres exemples diferents de perquè cal un canvi a la nostra ciutat. Amb un Ajuntament a remolc de l'oposició, dels cops d'efecte mediàtics, i del intent desesperat de canviar la percepció que tenim els ciutadans, a pesar dels immensos recursos propagandístics que hi destinen.