22 d’oct. 2008

Francina Vila reclama al Govern d’Hereu que, coincidint amb el període de crisi actual, impulsi mesures que promoguin l’ocupació juvenil

La regidora nacionalista lamenta que el bipartit incompleixi un dels punts del Pla Jove i no hagi obert a tots els Punt d’Informació Juvenil un servei d’orientació laboral específic




El Grup Municipal de CiU a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha reclamat avui al Govern de l’Alcalde Jordi Hereu que, coincidint amb el període de crisi actual, impulsi mesures que promoguin l’ocupació juvenil. La regidora de Convergència i Unió Francina Vila ha lamenta aquest matí que el bipartit incompleixi un dels punt del Pla Jove de l’Ajuntament i no hagi obert a tots els Punt d’Informació Juvenil un servei d’orientació laboral específic.

Francina Vila ha denunciat aquest matí, durant la Comissió de Benestar, Cultura i Educació de l’Ajuntament, que des del Govern municipal no s’ha pres cap mesura per evitar l'atur juvenil. A parer de la regidora de CiU, “la població activa menor de 25 anys és una dels col·lectius més febles en l'àmbit laboral; l’atur juvenil creix, l’accés al primer lloc de treball i tenir una certa estabilitat és cada vegada més difícil, i perquè els joves s'integrin a la societat és fonamental que tinguin autonomia i es puguin emancipar”.

Segons dades de la Diputació de Barcelona i del Departament de Treball de la Generalitat, a la província de Barcelona del total d'atur el mes de setembre de 2008, un 10,2 % correspon a menors de 25 anys; el mes d'agost era d'un 9,2%, un punt més de diferència en només un mes. Entre l’agost de 2008 i setembre de 2008 l'atur juvenil ha augmentat un 13,13%. Entre el segon trimestre de 2007 i el segon trimestre de 2008, l’atur en menors de 29 anys ha augmentat un 32,9%. La diferència entre contractació registrada al segon trimestre del 2007 i el segon trimestre del 2008 en menors de 29 anys ha baixat un 22,3%.

Aquest matí, la regidora Vila ha preguntat als responsables del Govern municipal “Quants serveis d’informació i orientació laborals específics s’han creat en els Punts d’Informació de Barcelona, a partir de l’experiència del Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ)?”. Una de les mesures principals que recull el Pla Jove 2006-2010 de l’Ajuntament era "Crear i desenvolupar a cada Punt d'Informació Juvenil de la ciutat un servei d'informació i orientació laboral específic, promogut des de Barcelona Activa”. El bipartit ha reconegut que només tenia actius tres punts d’informació laboral específica per a joves.

A parer de Francina Vila, “cal un compromís i lideratge per part del Govern municipal en aquest àmbit, que és fa encara més necessari en la situació de crisi econòmica en que ens trobem, el que cal que el bipartit tiri endavant mesures que promoguin l'ocupació juvenil”. “Cal que Govern d’Hereu fomenti més que mai els serveis d'informació i orientació laborals”, ha conclòs Vila.