5 de set. 2008

La JNC es felicita per “l’inici de les converses” per a que Barcelona recuperi la Caserna del Bruc però lamenta “l’alt preu” que els joves barcelonins

Els joves nacionalistes han reivindicat des de fa anys la cessió d’aquesta caserna militar, en plena zona universitària de Barcelona, que l’Ajuntament ara proposa permutar a canvi d’un altre terreny municipal.

L’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Defensa, han iniciat les negociacions per a una possible permuta (descartada la cessió gratuïta pels socialistes) de la Caserna Militar del Bruc, a canvi d’algun terreny municipal, tal i com s’han fet ressò els mitjans de comunicació.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ja es va mostrar en contra de la cessió de la caserna, contradient allò que el seu partit (PSC) va votar mesos enrere a l’Ajuntament de Barcelona i la majoria del Districte de Les Corts, que no es cansa de reclamar ‘plenari sí i plenari també’ la cessió del Bruc.

La Joventut Nacionalista ha recordat aquesta important reivindicació, del qual l’organització n’ha fet bandera, per bé que la permuta potser “la única opció viable per a un PSC presoner de les seves pròpies contradiccions”.

A parer de Jordi Cabrafiga, President dels Joves Nacionalistes a Barcelona, “que la ciutat recuperi la caserna del Bruc, és una necessitat urgent per als joves barcelonins”, ja que “allà on podrien gaudir d’habitatges, equipaments i instal·lacions al servei de tots, només trobem 5,47 hectàrees d’instal·lacions militars obsoletes, d’esquenes als joves i a la ciutat”.

La caserna militar, està ocupada per uns aproximadament 300 soldats d’un batalló d’infanteria lleugera i altres petites unitats auxiliars, en un terreny enormement infrautilitzat al costat de la Universitat de Barcelona, a l’Avinguda Diagonal, i que el propi Pla Director de la Ciutat del Coneixement contempla la seva conversió en espai universitari i d’habitatges socials.

És per això que segons Cabrafiga, “com que el terreny, equivalent a 5 camps de futbol en plena Avinguda Diagonal, té un alt valor de mercat, la Ministra Chacón ha vist aquí una gran oportunitat de fer negoci a costa dels Barcelonins, ja que si finalment es materialitza la permuta o compra del terreny, pagaran a preu d’or per un solar de titularitat estatal”.

La Joventut Nacionalista denuncia així, “la manca de solidaritat amb Catalunya i amb Barcelona de Carme Chacón, al voler convertir un espai públic en un bé preuat sobre el qual es poden obtenir compensacions econòmiques, encara que provinguin de la ciutat que ha escollit a la pròpia Ministra com a cap de llista”.

Des de la JNC, ha declarat Jordi Cabrafiga, “seguirem treballant per a què la caserna passi en mans dels veïns de Barcelona, no ens cansarem de reivindicar la cessió gratuïta, però davant un Ajuntament incapaç de defensar els seus ciutadans, la permuta pot ser una bona eina per tal que Barcelona recuperi aquest espai emblemàtic” tot i que destaca que “no permetrem un intercanvi a qualsevol preu, ja que l’Ajuntament no pot acceptar que l’Estat vulgui esprémer al màxim el valor d’un espai públic”, ha conclòs el President de la JNC de Barcelona.