5 de juny 2008

La JNC reivindica la cessió de les Casernes del Bruc per fer-hi equipaments i habitatges per a joves

L’organització política juvenil ha desplegat 6 pancartes i ha llegit un manifest durant la celebració del Ple de Districte de Les Corts, per tal d’exigir a l’Ajuntament una actitud valenta vers la negativa de la Ministra de Defensa, Carme Chacón a cedir les casernes del Bruc.


La Joventut Nacionalista de Catalunya, ha manifestat, al Plenari del Districte de Les Corts, la seva exigència al Districte i l’Ajuntament per tal que pressionin al ‘govern amic’ de Madrid per la cessió de les casernes militars del Bruc, al districte de Les Corts. Després del prec fet pel grup de CiU al districte, on es demanava que la regidora socialista al districte de Les Corts Montserrat Sánchez, liderés a l’Ajuntament de Barcelona les negociacions amb el Ministerio de defensa per tal d’aconseguir la cessió gratuïta de les casernes del Bruc, aquesta ha manifestat que considerava que ja s’estava actuant correctament.
El Grup Parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats va defensar el 20 de maig una Proposició no de Llei que instava “al Ministeri de Defensa a cedir gratuïtament la caserna del Bruc a la ciutat per la construcció d’habitatges de règim públic de lloguer per joves, equipaments per la ciutat i equipaments universitaris”. Lamentablement, la iniciativa del Grup nacionalista no es va aprovar per l’aliança dels vots contraris de PP i PSOE, inclosos els 25 del PSC.

Davant d’aquests fets la JNC ha interromput el Plenari per exigir a la regidora Montserrat Sánchez i a l’alcalde Hereu, que liderin les negociacions i que treballin pels interessos de tots els barcelonins i no per tal d’intentar salvar els mobles al President Zapatero. Així doncs un grup de militants de la JNC han desplegat 6 pancartes amb el lema “Hereu incapaç. Cessió del Bruc ja!”.

Mentre s’estava llegint el manifest ha intervingut la Guardia urbana, que ha requisat les pancartes, ha expulsat als militants i posteriorment ha procedit a la seva identificació.

Amb aquest acte, la JNC inicia una campanya de recollida de signatures per tal d’oferir la possibilitat als barcelonins de mostrar la seva indignació per l’existència encara d’una caserna militar en el teixit urbà de la ciutat, que ocupa un espai equivalent de més de quatre illes de l’eixample, en una concepció obsoleta de l’exèrcit, de l’ús del sòl a les ciutats i insensible a les necessitats d’habitatge i equipaments que el districte necessita.