20 de maig 2008

PSOE i PP s’uneixen al Congrés per impedir la cessió de la caserna del Bruc per construïr-hi habitatge públic de lloguer per a joves

El PSC pica de mans tot el que fa el PSOE, fa de palmero del PSOE, dóna l’esquena a la ciutat de Barcelona” i ha perdut qualsevol tipus de vergonya i coherència al votar en contra del que va aprovar a l’Ajuntament de Barcelona

PSOE (amb els vots dels diputats del PSC) i PP uniran els seus vots aquesta tarda en el Ple del Congrés per evitar l’aprovació de la Proposició no de Llei de CiU que insta el Ministeri de Defensa a cedir gratuïtament la caserna del Bruc de Barcelona a les administracions públiques catalanes per a la construcció d’habitatges de règim públic de lloguer per a joves, equipaments per a la ciutat de Barcelona i equipaments universitaris. La resta de grups parlamentaris (PNB, ERC, IU-IC-V, BNG, CC, Na-Bai i UPyD) han anunciat que donaran suport la iniciativa de CiU.

El portaveu de Defensa de CiU al Congrés, Jordi Xuclà, que ha defensat la iniciativa davant el Ple, ha lamentat l’actitud i la incoherència dels diputats del PSC, ja que “han votat en contra d’una iniciativa que van votar a favor a l’Ajuntament de Barcelona”. El diputat català afirma que “un PSC que pica de mans tot el que fa el PSOE, que fa de palmero del PSOE dóna l’esquena a la ciutat de Barcelona i a la petició àmpliament majoritària de la societat catalana i de l’ajuntament de la ciutat”. Xuclà ha manifestat que “els arguments dels socialistes per rebutjar aquesta iniciativa política són absolutament inconsistents”, i ha afegit que “emparant-se en informes tècnics han evidenciat la seva falta de voluntat política per donar un millor ús a les instal•lacions de la caserna del Bruc”.

En la seva opinió, “el PSC ha perdut qualsevol tipus de vergonya i coherència i sembla que gaudeix practicant la incoherència extrema entre allò que aprova a l’Ajuntament de Barcelona i rebutja a les Corts Generals”. D’altra banda, Xuclà ha considerat “de mal gust i una falta de respecte al Parlament” que el diputat del PSC, Daniel Fernández, considerés aquesta iniciativa de “segona categoria” indicant que no s’hauria d’haver discutit en el Ple del Congrés. “Ha de ser el mínim de vergonya i la incomoditat de votar diferent a l’Ajuntament de Barcelona i al Congrés el que els impulsa a sostenir aquesta afirmació. Si això fos així, també hauria estat de segona categoria haver discutit intensament en l’anterior legislatura el traspàs, encara no fet efectiu, del Castell de Montjuïc”.

Xuclà afirma que “el temps ens donarà la raó i el Bruc serà revertit a favor de la ciutat de Barcelona i aquesta iniciativa caurà com fruita madura”. En aquest sentit, ha lamentat també “el sectarisme, la miopia política i la falta de generositat del grup socialista i vam anunciar que insistirem en aquesta cessió durant aquesta legislatura”.

Durant la defensa de la iniciativa davant el Ple, ha recordat que la caserna del Bruc es troba en el cor de la zona universitària de Barcelona i es podria destinar per construir habitatge públic per a joves, per a l’ampliació d’equipaments universitaris i altres funcions complementàries.

En aquest sentit, el parlamentari de CiU ha reclamat que s’apliqui a Barcelona “allò que va ser possible amb l’Operació Campament a Madrid, que va suposar la cessió de 9 milions de metres quadrats a Madrid”. “Pot i ha de ser possible amb una dimensions diferents a favor de la ciutat de Barcelona”, ha manifestat.

D’altra banda, el portaveu de Defensa de CiU ha volgut fer callar les veus de qui afirmen que CiU presenta aquesta iniciativa motivat pel fet que la ministra de Defensa és diputada per Barcelona recordant que el Grup Parlamentari Català “duu, com a mínim, dues legislatura plantejant” la cessió del Bruc a la Generalitat i s’ha preguntat si el fet que “la ministra sigui avui diputada per Barcelona veta al Grup Parlamentari Català la possibilitat de continuar defensant els seus raonables punts de vista en aquesta matèria”.