21 de maig 2008

El PSC-PSOE vota contra la cessió de la caserna del Bruc per fer pisos per a joves

La regidora de la JNC, Francina Vila lamenta la manca de lideratge de l’Alcalde per defensar i impulsar iniciatives que beneficien els barcelonins i l’acusa de perdre una nova oportunitat per la ciutat


El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, ha denunciat avui la incapacitat de l’Alcalde Jordi Hereu per aconseguir que els 25 diputats del PSC al Congrés dels Diputats votin a favor de la cessió gratuïta de la caserna del Bruc a la ciutat de Barcelona. La regidora de CiU adscrita al Districte de Les Corts, Francina Vila, ha lamentat la manca de lideratge de l’Alcalde per defensar i impulsar iniciatives que beneficien els barcelonins i l’ha acusat de perdre una nova oportunitat per la ciutat.

Les instal·lacions de les casernes del Bruc, situades a la Zona Universitària, al Districte de Les Corts, i propietat del Ministeri de Defensa, tenen un total de 5,47 hectàrees i 50.000 metres edificats. El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona porta anys reclamant que aquest espai fos cedit a la ciutat, i formava part del programa amb el qual Xavier Trias es va presentar a les darreres eleccions municipals. Segons ha recordat la regidora Francina Vila, “a Barcelona manquen solars públics qualificats d’equipaments per destinar-los a diferents usos; el districte de Les Corts, en concret, està necessitat de solars per destinar-los, entre d’altres, a habitatge dotacional i equipaments”.

La Comissió d’Hisenda i Pressupostos de l’Ajuntament del passat mes d’octubre va aprovar amb el vot favorable de PSC, CiU, ICV i ERC una moció a favor de reclamar al Govern de l’Estat la cessió gratuïta d’aquest espai militar en benefici de la ciutat de Barcelona. Donant continuïtat a aquesta petició, i en compliment dels compromisos de Xavier Trias, el Grup Parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats va defensar ahir una Proposició no de Llei que instava “al Ministeri de Defensa a cedir gratuïtament la caserna del Bruc a la ciutat per la construcció d’habitatges de règim públic de lloguer per joves, equipaments per la ciutat i equipaments universitaris”. Lamentablement, la iniciativa del Grup nacionalista no es va aprovar per l’aliança dels vots contraris de PP i PSOE, inclosos els 25 del PSC.

Francina Vila ha rebutjat de ple “aquest posicionament tant contradictori dels socialistes catalans, que voten una cosa a Barcelona i fan tota la contrària a Madrid”, i ha denunciat “el trist paper de l’Alcalde Hereu, mancat una vegada més de lideratge per defensar i impulsar amb convicció les iniciatives que beneficien els barcelonins i les barcelonines”. “Ens trobem davant un nou exemple de la incapacitat del govern bipartit i del seu Alcalde i de la pèrdua d’oportunitats per a la ciutat que aquesta mancança provoca”, ha insistit la regidora de CiU. Vila ha reclamat a l’Alcalde i al seu equip que “iniciï les negociacions amb el Ministeri de Defensa perquè aquest cedeixi gratuïtament la caserna del Bruc a la ciutat de Barcelona”.