28 de març 2008

El camp de futbol de l'escola industrial, en estat crític de manteniment


El camp de futbol del recinte de l'Escola Industrial, es troba en un estat de degradació i manteniment crític, tal i com denúncien els veïns, les entitats que en fan ús i els joves del barri. La instal·lació, propietat del Ajuntament des del 2005, ha fet que fins i tot els àrbitres es sentin insegurs, a pesar de que les entitats han de desemborsar uns 30.000€ al any per tal de tenir-hi accés.


La regidora d’Esports de CiU, Maite Fandos, ha explicat aquest matí que l’estat d’abandonament manifest de les instal•lacions esportives de l’Escola Industrial, a Viladomat/Rosselló, és resultat directe de la incapacitat municipal, “que ha estat més pendent de tràmits administratius que de vetllar pel correcte funcionament i seguretat de les instal•lacions municipals”.

Segons Fandos, per Acord de Govern de data 11 de maig de 2005 l’Ajuntament de Barcelona va aprovar l’adscripció a favor de l’Institut Barcelona Esports de les instal•lacions esportives del recinte de l’Escola Industrial de Barcelona. Tot i això, no s’han escripturat les instal•lacions a favor de l’Ajuntament fins el 21 de maig de 2007.

Així, la situació de perillós deteriorament d’aquestes instal•lacions, reiteradament denunciada per la Coordinadora de Clubs Esportius de l’Escola, i que ha comportat ja lesions importants en els jugadors amateurs que en fan ús habitualment, “és resultat d’un abandonament manifest de les obligacions d’una administració municipal que hauria de vetllar pel correcte manteniment d’unes instal•lacions que són, des del 2005, adscrites a l’Institut Barcelona Esports”, ha dit Fandos.

La regidora denuncia aquesta situació, i demana a l’Ajuntament que actuï de manera immediata per tal de solucionar les greus deficiències de manteniment del camp de futbol de l’Escola Industrial, donat que són responsabilitat de la seva mala gestió. En paraules de la regidora nacionalista, “si és un camp de futbol municipal, i la Diputació s’ha compromès a lliurar tres milions d’euros per millorar les instal•lacions, l’Ajuntament no té cap excusa per a no intervenir immediatament per evitar que l’estat actual d’abandonament provoqui una sola lesió més en cap jugador”.