4 d’oct. 2007

La JNC lidera al Districte de l'Eixample


El districte de l'Eixample compta amb 3 consellers municipals de la JNC. Joan Queraltó exerceix de portaveu del grup municipal de CiU i l'acompanyen el president de la JNC, Marc Pifarré, i el militant de la Sagrada Família, David Abelló


Ahir dimecres va tenir lloc el primer Ple Ordinari del Districte del Eixample sota la presidència de Gerard Ardanuy (CiU) després de les eleccions municipals i que ha servit de presa de contacte amb les noves majories sorgides de les urnes i de l’ampliació del número de Consellers Municipals.

En el Ple, la Regidora del govern municipal, M. Asunción Escarp (PSC-PSOE), ha presentat el document base per a l’elaboració del procés participatiu del Pla d'Actuació del Districte (PAD), que ha estat qualificat per part del Portaveu de CiU i Conseller Municipal de la JNC, Joan Queraltó, com una fugida endavant davant la clara minoria i la incapacitat d’arribar a acords per part del govern municipal (PSC-ICV).

Un altre moment destacat ha estat quan David Abelló, Conseller Municipal de la JNC, ha preguntat els motius historiogràfics que han dut a l'Ajuntament a "inaugurar" la nova Biblioteca Pública de la Sagrada Família -llargament reivindicada per la JNC- amb una exposició dedicada al paper del PSC durant les eleccions de 1979. La Consellera Municipal de Cultura-del PSC-, no ha sabut justificar l’oportunitat d’aquesta exposició que, en paraules de David Abelló, demostra l’ús partidista dels equipaments que fa l’Ajuntament tot finançant amb diners públics actes propagandístics de partit.

Però la votació més important del plenari ha estat el refús a l'actual traçat del TGV per l'Eixample amb els vots favorables de CiU, PP i ERC que han deixat l'equip municipal en minoria com ja va passar al plenari del mes de juliol a l'Ajuntament de Barcelona. Queraltó ha apostat per la solució del corredor del Vallès recordant que ja s'estan fent les obres del que eufemísticament es coneix com a "by-pass" per part de l'Administració socialista.