11 de nov. 2015

Motivar la militància


Motivar la militància perquè s’impliqui en una altra campanya electoral en un període de dos anys és farragós i difícil, i més quan hem tingut tres campanyes electorals en un any i en menys de dos mesos ja tenim la següent. Com a cap de col·lectiu intentes donar-li la màxima importància a totes les campanyes electorals per igual, però la realitat és ben diferent. Ni els catalans, ni tampoc els propis militants de la JNC li donen la mateixa importància a unes eleccions europees que a unes al Parlament de Catalunya; les dades de participació són ben clares, i encara més si són unes plebiscitàries.

Clarament, no podem comparar un col·lectiu de quinze persones a un col·lectiu de cinc com és el cas de Sant Andreu. A més a més, quan uns treballen i els altres estudien. Has de pensar com motivar els teus propis militants que aquestes sí que són les de debò.

En principi, sembla que tot anirà sol, que no cal recordar als militants que estem en període electoral i que tots hem de donar el màxim, que únicament són quinze dies. Però la realitat és una altra. Com a cap de col·lectiu has de fer mans i mànigues per motivar als teus militants i més quan ens podem trobar més de tres actes alhora. Cal recordar que a cada campanya, realment participem en dues campanyes paral·leles: les de Convergència i les de la JNC. 

La clau de l'èxit és que els teus propis militants participin en l'elaboració i propostes d'actes al territori: batudes per tots els barris, encartellades per la nit, etc. En el cas de Sant Andreu, hem sabut, amb poca gent, arribar a tots els actes de matí, tarda i nit, i també hem ampliat el terreny on actuar, no solament al barri central sinó a quatre barris més. Sense oblidar, que si necessitaven gent en altres Districtes, algú de Sant Andreu sempre hi anava, per exemple: les repartides de material a les sortides del metro.

Però encara ens falta molta feina per fer, i molts barris per trepitjar, i això no és feina de quinze dies. Tot i així, amb temps ho podrem aconseguir. L’objectiu sempre serà el d'arribar a tot arreu, que els ciutadans de Barcelona coneguin les nostres propostes i que els propis militants de la JNC coneguin la ciutat on viuen.


Anna Satorra | Cap de districte de la JNC Sant Andreu