30 de juny 2012

Un full de ruta consensuat per a Sarrià – Sant Gervasi

En el proper Consell Ciutadà del Districte de Sarrià – Sant Gervasi que tindrà lloc el proper dijous dia 5 de juliol es presentarà el Pla d’Actuació de Districte (PAD) 2012 – 2015. Aquesta presentació donarà el tret de sortida al debat sobre el PAD que farà que durant els propers mesos les diferents forces polítiques prenguin posició sobre quin ha de ser el full de ruta a seguir per als propers anys.

L’aprovació del Pla d’Actuació del Districte és un dels moments clau de la legislatura. El PAD és el document que determina totes les actuacions que es duran a terme durant el mandat municipal des de tots els àmbits, tant pel que fa als diferents àmbits sectorials com als territorials. Al Districte de Sarrià – Sant Gervasi no partim de zero en aquest procés d’aprovació. El Pla d’Actuació que presentarà el Govern del Districte el proper dia 5 es un pla que ja ha estat consensuat amb els veïns i les entitats del districte i que compta ja amb el seu vist-i-plau. El Govern de CiU hem volgut des del primer dia posar el consens com a regla bàsica d’actuació en el dia a dia de la nostra tasca com a representants polítics i el procés d’elaboració del PAD n’és un molt bon exemple.

Des del mateix moment que el Govern municipal es va posar a caminar vam obrir el procés d’elaboració del PAD asseient en una mateixa taula veïns, entitats i representants polítics. Com a Govern Municipal vam explicar des del primer dia que aplicaríem aquell Pla d’Actuació de Districte que fos aprovat de forma consensuada per tots els veïns i entitats i és així com ho hem fet. Durant gairebé un any d’elaboració del PAD els sis barris que integren el districte de Sarrià – Sant Gervasi (Sant Gervasi – Galvany, Sant Gervasi – Bonanova, Putxet – Farró, Sarrià, Les Tres Torres i Vallvidrera – Tibidabo – Les Planes) han presentat una llista de prioritats d’actuació per al barri ordenada en funció de la seva importància i consensuada per tots. D’acord amb el compromís del Govern del Districte, aquestes mateixes llistes de prioritats ordenades i consensuades són les que presentarem el proper dia 5 de juliol.

En només un any el canvi a Barcelona s’ha notat tant en el contingut de les polítiques com també en les formes. Els 32 anys de governs socialistes van derivar amb una manera de fer política basada en l’opacitat i la manca de diàleg, l’arribada de CiU al ha introduït noves dinàmiques i, sobretot, ha recuperat un dels valor més importants a l’hora de fer política: escoltar la gent.

Pol Lliró i Tey
Portaveu del Grup Municipal de CiU a Sarrià – Sant Gervasi