27 de gen. 2009

Bicing socialista: més preu i menys qualitat

La JNC de Barcelona s’ha organitzat aquest vespre en diversos grups per a repartir-se per la ciutat i anar resseguint les diverses parades del bicing per tal de deixar-hi un cartell que alerti els seus usuaris del deplorable estat en què es troba actualment aquest servei.

A mesura que el Bicing s’ha anat popularitzant, el seu servei ha anat empitjorant cada vegada amb més rapidesa. L’Ajuntament de Barcelona ha estat incapaç d’absorbir l’èxit que ha tingut el Bicing entre els barcelonins i no ha pogut gestionar-lo quan el nombre d’usuaris s’ha disparat. El resultat ha estat la saturació del servei: parades sense bicicletes en les zones on s’agafen, altres completament plenes allà on es deixen, bicicletes amb els frens espatllats o trencades, problemes amb la màquina d’identificació i assignació... Tot plegat fa que cada dia hi hagi centenars de reclamacions contra el pèssim funcionament del servei. A més, aquest no s’adequa a les necessitats dels ciutadans, especialment dels joves, un dels col·lectius que, pel seu estat físic i les seves condicions econòmiques, més utilitzen aquest servei. Aquesta inadequació es veu clarament reflectida en el fet que el servei de bicing no arribi a la part alta de l’Avinguda Diagonal, on es troba la major part de les facultats de Barcelona, i que el servei, malgrat requerir un reduït nombre de persones per a mantenir el seu funcionament en horari nocturn, finalitzi a la mitjanit.

De tot plegat, fa temps que la JNC se’n ve queixant, però ni la seva proposta d’obrir parades de bicing a Zona Universitària (que, aprofitant l’avinentesa, val a dir que disposa al llarg de l’Avinguda Diagonal de carril-bici) ni que el servei s’ampliï a les 24 hores no han estat escoltades. És per això que, a rel de l’augment de preu del servei imposat aquest any (d’un 25%), la JNC de Barcelona ha sortit al carrer per a fer que els ciutadans coneguin la presa de pèl de què estan sent víctimes: cal recordar que la major part del finançament del servei del Bicing se sufraga amb els ingressos extrets de l’àrea verda, de manera que l’augment del preu no és ni necessari ni significatiu per a una millora del servei, sinó un simple afany recaptatori per part de l’Ajuntament.