4 d’ag. 2008

La JNC de Barcelona, denúncia l’actitud esquizofrènica i ambivalent de les Joventuts d’Esquerra, al criticar la campanya ‘ViscaBarcelona’

Des de la JNC, observem perplexos com les JERC donen suport al PAM d’Hereu un divendres i critiquen el model de ciutat de l’Ajuntament el dilluns següent

Les JERC de Barcelona, han creat un fotobloc, des d’on denuncien la nova campanya de propaganda de l’Ajuntament, ‘ViscaBarcelona’, així com les dificultats què pateixen els joves i els discapacitats a la nostra ciutat.

A parer del President de Barcelona de la JNC, Jordi Cabrafiga, “sobta què aquesta campanya-denúncia, arriba només hores després que ERC a Barcelona, amb la complicitat de les JERC, hagin segellat l’acord formal segons el qual els republicans donen suport al Pla d’Actuació Municipal (PAM)”, un document que només incorpora “correccions ortogràfiques’ respecte la versió bipartit (PSC-ICV)”.

ERC ha fet de “comparsa del bipartit” segons Cabrafiga, amb “incorporacions insignificants, quasi ridícules, que no arriben ni al 5% del total del full de ruta per la Barcelona dels propers 3 anys”.

Fins i tot la pròpia campanya ‘ViscaBarcelona’, que continua costant-nos als barcelonins 340.000€ per setmana, té el suport d’ERC, on els republicans han votat reiteradament en contra de la seva retirada, i les JERC no han criticat en cap moment aquesta posició del grup que lidera en Jordi Portabella.

Les JERC, han titulat aquesta contracampanya, ‘SobreviscaBarcelona” i posa de manifest ‘la buidor’ de la campanya de propaganda de l’Ajuntament i la manca de model de ciutat. Aquesta opinió, segons Cabrafiga, xoca de front amb “l’actitud submisa i complaent d’ERC amb el bipartit PSC-ICV que es va materialitzar aquest divendres passat després de multitud de ‘festejos’ per part de totes tres parts”.

Els joves republicans i nacionalistes defensen posicions similars, no només pel que fa a la retirada de la campanya ‘ViscaBarcelona’ sinó també en altres reivindicacions, com ara la cessió de la caserna del Bruc, la Carta de Barcelona o la política d’habitatge del govern d’Hereu.

“Ara bé, per la JNC és important mantenir la coherència entre el que es reivindica i el que es vota després a les institucions.” Per això, Jordi Cabrafiga ofereix mà estesa per “sumar esforços en totes aquelles reivindicacions de ciutat per als joves barcelonins.”

“Si les JERC estan disposades a arribar fins al final i mantenir una actitud ferma respecte els seus càrrecs electes, poden comptar amb la Joventut Nacionalista de Catalunya per col•laborar-hi”, per contra, ha expressat el dirigent de la JNC “nosaltres no participarem en cap comèdia per tapar les vergonyes pròpies i les del Ajuntament; mà estesa sí, fermesa i coherència en allò que es diu, també”, afirma Cabrafiga.