11 d’abr. 2008

La subcontractació i la precarietat laboral, arriba també al 'bicing' de la mà de Jordi Hereu

La precarietat laboral i la subcontractació, que pateixen tants joves d'arreu també ha arribat fins al servei de 'bicing' instal·lat al Ajuntament de Barcelona. Francina Vila, ha denunciat la subcontractació i la gestió opaca no només del servei en sí, sino també la precarietat en què es troben els treballadors de l'empresa concessionària.

L’Ajuntament, mitjançant concurs, va adjudicar l’explotació del servei del Bicing a l’empresa Clear Channel i aquesta, al seu torn, va subcontractar una altra empresa, Delfin Group Catalunya SL, per respondre a l’increment de la demanda. Però es dóna el cas, com ha explicat la regidora Francina Vila, que aquesta darrera empresa va recórrer a diverses ETT, sense notificar-ho a l’Ajuntament, i tal i com obliga la llei i ha pogut constatar CiU. El regidor de Mobilitat del bipartit, Francesc Narváez, ha dit en la Comissió, a resposta de CiU, que la subcontractació és legal. Francina Vila ha replicat, no obstant, que “en aquest cas hi ha hagut una subcontractació en cadena i és això el que denunciem des de CiU”.

En la Comissió de Seguretat i Mobilitat celebrada ahir pel matí a l’Ajuntament de Barcelona, CiU ha substanciat les següents preguntes:

- El Govern municipal ha estat notificat de les subcontractacions efectuades per Clear Channel?
- Si no és així, quines mesures s'han dut a terme per acabar amb aquesta situació?
- Ha detectat el Govern municipal que s'hagi donat una subcontractació de personal per part d'una empresa subcontractada per Clear Channel?
- En cas de detectar-se aquesta doble subcontractació, pensa l'Ajuntament resoldre el contracte amb Clear Channel?

Recentment els mitjans de comunicació s’han fet ressò del conflicte laboral dels treballadors del Bicing, que els va portar a convocar una vaga per avui 10 d’abril, que finalment ha estat desconvocada. Segons la regidora nacinoalista, el malestar dels treballadors d’aquest servei posa en evidència les males condicions laborals a causa de la subcontractació i la manca d’interlocució amb l’Ajuntament per trobar solucions als problemes que pateixen.

A parer de la regidora de la JNC, la gestió del servei del Bicing s’està caracteritzant per la opacitat i ha denunciat les contradiccions entre el regidor de Mobilitat, que nega que hagi existit subcontractació en cadena, i les pròpies empreses que han contractat al personal del Bicing i que han reconegut públicament aquesta pràctica.