24 d’abr. 2008

El districte de Gràcia inverteix el mateix en despeses de protocol que en benestar i immigració

La JNC denúncia les prioritats pressupostàries del districte de Gràcia, així com la opacitat dels comptes municipals.

La consellera municipal Esther Padró demana explicacions al Districte respecte els criteris de distribució de fons entre les diferents necessitats del barri, que ha dut a invertir el mateix en despeses de protocol que en polítiques de benestar i immigració, uns 40.000.€.

El Grup Municipal de CIU, a través de la seva consellera municipal de la JNC, Esther Padró, insta el Districte a que aclareixi els criteris d’inversió que utilitza el Districte, i reitera la manca de transparència del Despatx d’ Ofici, informació molt important que com a tota comptabilitat pot ser objecte de moltes especificacions que, en molts casos, no es detallen.

Segons Padró, “durant els últims 4 mesos aquest Ajuntament ha invertit pràcticament el mateix en protocol que en polítiques de benestar i immigració, uns 40.000.-€, són capaços de gastar més de 90.000.-€ en despeses diverses d’ oficina o quasi 70.000.-€ en diferents temes relacionats amb impremtes, però tan sols inverteixen 5.000.-€ en medi ambient”.

“La opacitat en la liquidació no es pot relacionar amb principis comptables, perquè qualsevol comptabilitat pot ser tan transparent com el comptable desitgi, sinó que es tracta precisament d’ això, de voluntat”.

Esther Padró va instar l’ Ajuntament a donar respostes a les necessitats dels ciutadans de Gràcia, desplegant polítiques apropiades amb els mitjans que ja disposen, simplement fent un canvi en les prioritats inversionistes.