21 de des. 2007

Els menors de 12 anys viatjaran gratis en el transport públic gràcies a CiU

CiU aconsegueix el suport de tots el Grups del Ple municipal a una proposició que reclama al Govern català que, en l’àmbit de l’ATM, faci els estudis necessaris per tal de valorar la viabilitat d’impulsar la ‘T-Infant’ i estendre així la gratuïtat fins els 12 anys en els diferents modes de transport metropolità

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat avui, a instàncies del President del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, que reclamarà al Govern de la Generalitat que iniciï els tràmits per fer possible que els menors de 12 anys viatgin gratis en Bus i metro i la resta de transports integrats de l’àrea metropolitana. El Grup de CiU ha aconseguit aquest matí que totes les formacions amb representació al Consell Municipal votessin favorablement la seva proposició en que reclamava al Govern català que, en l’àmbit de l’ATM, faci els estudis necessaris per tal de valorar la viabilitat d’impulsar la ‘T-Infant’ i estendre així la gratuïtat fins els 12 anys en els diferents modes de transport metropolità.

El líder municipal de CiU, Xavier Trias, ha defensat avui davant el Plenari de l’Ajuntament una proposició que demanava la implantació d’un títol de transport públic gratuït per a nens i nenes de la ciutat menors de 12 anys, una iniciativa amb la qual dóna compliment a un dels seus compromisos en la passada campanya electoral. Segons ha explicat Trias, l’increment de la utilització del transport públic per part dels ciutadans i que aquest esdevingui més eficient ha de ser una de les prioritats de qualsevol administració pública. “És per això que consideraríem positiu que s’implantés una targeta metropolitana, que nosaltres anomenem ‘T-Infant’, que permetés l’ús gratuït del transport públic per part dels menors de 12 anys”, ha dit el dirigent nacionalista. “Aquesta és una mesura”, ha explicat, “dirigida a les famílies, per tant amb finalitat social, però també té una voluntat pedagògica, ja que obligarà a marcar creant així hàbit en la seva utilització, preventiva i mediambiental, ja que reduirà l’ús del transport privat”.

Trias ha assenyalat que l’objectiu principal és aconseguir aquesta gratuïtat, i per facilitar l’acord positiu i unànime, ha admès variar el contingut de la proposta inicial deforma que s’assegura l’inici dels tràmits que ho permetrà. Així, el text final assenyala que: “El Consell Plenari acorda: Instar al govern de la Generalitat de Catalunya perquè en l'àmbit de l'ATM i en el marc de l'estudi previst sobre tarifació social, faci els estudis necessaris per tal de valorar la viabilitat de l'extensió de la gratuïtat fins els 12 anys per als diferents modes de transport metropolità. Els estudis es realitzaran amb celeritat.” Trias s’ha mostrat que la T-Infant pot ser una molt bona eina per la ciutat de Barcelona i ha expressat la convicció que “aquests estudis arribin a la conclusió que és una bona mesura pel conjunt dels ciutadans, i també per l’administració, ja que amb la reducció de preu es pot augmentar l’ús dels transport públic”.