31 de març 2013

El model de l'escola catalana, en perill?

A Les Corts, com arreu del territori català, portem molt temps de feina incansable defensant el model d'immersió lingüística de l'escola catalana, el nostre model. Sempre hem estat a favor del consens. Seguint la màxima de “units fem força”, hem establert ponts comunicatius amb tots aquells partits polítics i entitats socials que també el defensen i consideren que el sistema d'immersió va més enllà de les aules i serveix com autèntica eina de cohesió social entre els residents i els nouvinguts.

D'aquesta manera, amb voluntat de diàleg, veient els atacs continuats des del Ministeri d'Educació, i del seu ministre, el passat desembre Les Corts, a petició de CiU, va convocar el seu Consell Escolar per realitzar una declaració defensant el model d'ensenyament, on la gran majoria de partits catalans s'hi van sumar. Es va anar treballant perquè el govern municipal del Districte confeccionés una Declaració Institucional al respecte.

Però, tots els partits realment volen sumar esforços? No queda clara la postura de certs grups municipals a Les Corts quan decideixen, fora del grup de treball, excloure determinades transaccions de la Declaració Institucional que s'anava a aprovar al plenari del Districte, ja que comptava amb la majoria necessària per fer-la efectiva, i no donar cap explicació al respecte. Aquestes transaccions excloses, propostes per CiU, feien referència a les declaracions del Consell Escolar de Catalunya i del Consell Escolar de Les Corts en defensa de l'escola catalana i la voluntat d'adherir-se a elles.

Per què els grups municipals dels socialistes i dels eco-progressistes no van voler adherir-s'hi? Hi ha alguna cosa darrera o, simplement, no saben cap a on van? Si no tenen propostes de proximitat per als districtes i només tenen visió nacional, corren el perill d’allunyar-se de la gent. La JNC de Les Corts demanem que es treballi des d’un mateix eix per continuar defensant el model d'immersió lingüística, el nostre model d'escola.

Mario Ruedas
Cap de col·lectiu de la JNC de Les Corts