22 de nov. 2009

Més de 400 joves barcelonins assisteixen a la segona festa jove de la JNC de Barcelona amb Artur Mas

La JNC fa així una crida al jovent de la ciutat a unir-se al projecte de CiU d’una Catalunya amb identitat pròpia, major autonomia, més competències, més autogestió i capacitat per sortir de la crisi econòmica. Durant la festa s’ha fet l’entrega del 2n Premi Tàber a la Fundació Pere Tarrés com a reconeixement per la seva tasca d’acció social i educativa a infants i joves

Aquesta nit la JNC de Barcelona ha reunit a la sala L’Universal (Marià Cubí 182, Barcelona) més de quatre-cents joves que han volgut donar suport a la JNC en la segona edició del lliurament del Premi Tàber, conjuntament amb el President de CiU. Es demostra així, com ja va succeir l’any passat, la capacitat de mobilització que tenen la JNC i el projecte de CiU entre els joves i la bona acollida que hi té Artur Mas.

L’acte ha començat amb el parlament del president de la JNC Gerard Figueras, que ha volgut donar la benvinguda als militants de la JNC, amb els altres joves de fora del partit que han assistit a la festa i també a alguns dels congressistes que aquests dies participen en el Congrés del Partit Liberal Europeu i que també han estat convidats a l’acte.


En l’acte hi ha participat el president de CiU, Artur Mas. “Crec que la JNC fa molt bé donant aquest premi a la Fundació Pere Tarrés”, ha declarat Mas. El líder de CiU s’ha mostrat molt content de veure tanta gent jove aplegada per fer un lliurament d’un premi, tant militants de la JNC com sobretot molts joves que no formen part ni de la JNC ni de CDC. A tots ells els ha demanat compromís i implicació amb el país; i ha posat com exemple el fet que fa poc un partit holandès es va posar en contacte amb CDC perquè els transmetés l’experiència en polítiques de gestió de l’atur juvenil: “ells tenen un atur juvenil del 6% i estan preocupats; en canvi, aquí, tenim un atur juvenil de més del 30% i sembla que no sigui una cosa gaire preocupant pel govern”. Mas ha fet èmfasi en que no es pot sortir d’una crisi econòmica amb un atur general de prop del 20%. És per això que ha demanat compromís amb el país, perquè Catalunya necessita que no només el govern i el seu president s’impliquin més, sinó que cal que tota la societat civil, cadascú en la mesura de les seves possibilitats, es comprometi amb el país per tirar-lo endavant. Mas ha recordat una frase que fa anys va dir el president nord-americà Kennedy: “recordeu que el futur no és un regal, sinó una conquesta”. Cal treballar per poder aconseguir que el futur de Catalunya sigui millor que el seu present.


També s’ha dirigit als centenars de joves congregats el president de la JNC de Barcelona, Jordi Cabrafiga. “És fantàstic veure aquesta sala tan plena”, ha dit Cabrafiga. Fent referència a la situació política que viu el país, Cabrafiga ha transmès la indignació que sent la JNC perquè l’atur juvenil a l’Estat Espanyol, i de retruc a Catalunya, sigui el més alt d’Europa . També ha criticat les polítiques ineficients del govern per les que els joves catalans no reben gairebé ajudes en ocupació, beques pels estudiants o ajudes a l’habitatge i l’emancipació. Segons Cabrafiga, “Espanya i el govern de Montilla són una llosa massa gran pels joves catalans que impedeix que puguin progressar”. Cabrafiga ha animat als joves a ser inconformistes i a revelar-se contra tot allò amb el que no estiguin d’acord perquè “el futur dels nostres pròxims 50 o 60 anys ens el farem nosaltres i revelar-se no vol dir quedar-se a casa queixant-se, sinó arremangar-se i implicar-se en major o menor mesura en la vida política i social del nostre país” “La gent de la Fundació Pere Tarrés, que avui tenim amb nosaltres, parla de llibertat; jo vull transportar aquest valor al nostre àmbit: nosaltres també volem llibertat, en aquest cas pel nostre país, la llibertat nacional, una llibertat que ens farà més forts com a poble”.

En la festa s’hi ha lliurat el premi Tàber. Aquest guardó va entregar-se per primera vegada l’any passat i el va rebre el Casal d’Infants del Raval. Es tracta d’un reconeixement que la JNC fa a una entitat per la seva tasca d’atenció i formació a infants i joves, ja no només com a partit polític i, per tant, entitat preocupada per la societat en general, sinó especialment com a partit de joves preocupat pels drets, el desenvolupament i el futur d’una part molt important de la població.


Enguany, l’executiu de la JNC de Barcelona ha volgut lliurar aquest reconeixement a la Fundació Pere Tarrés de la mà del seu Director General, Josep Oriol Pujol. Es tracta d’una entitat no lucrativa que treballa pel lleure, l’educació i l’atenció als infants i els joves. La fundació acull en els seus 152 centres a 12.476 nens i nenes de condicions molt diverses i necessitats molts dispars. La seva feina comprèn àmbits molt diversos de l’atenció als infants que van des de la gestió, íntegre o parcial, d’escoles bressol a l’oferta d’activitats d’educació ambiental i sensibilització per a la cooperació. Igualment, la Fundació Pere Tarrés, amb un projecte de caràcter cíclic i retroactiu, treballa en la formació de professionals en l’acció social i el lleure per tal de tenir gent preparada per a realitzar les tasques que programa als seus centres. Josep Oriol Pujol, ha agraït el premi i ha ressaltat la necessitat que els joves de Catalunya s’impliquin amb el país no només a través dels partits polítics, sinó també a través d’entitats que com la Fundació Pere Tarrés treballen per tirar endavant Catalunya des de tots els àmbits. “Són igual d’importants iniciatives de la societat civil com la que va tenir lloc quan uns quants empresaris van decidir rescatar Spanair, com iniciatives com la de la Fundació Pere Tarrés, que en condicions a vegades precàries procurem ocupar-nos de tots aquells joves que necessiten, per exemple, que algú es cuidi d’ells quan surten de l’escola i els seus pares no els poden atendre perquè estan treballant en economies submergides amb jornades laborals molt superiors a les legalment permeses; a la Fundació Pere Tarrés ens encarreguem d’acollir-nos als nostres esplais diaris, donar-los berenar, ajudar-los a fer els deures, fer-los reforç, que practiquin activitats esportives...” Pujol s’ha mostrat molt orgullós que un partit juvenil hagi tingut el gest de reconèixer la feina que fan des de la fundació.


Després dels parlaments i l’entrega del premi II Premi Tàber, s’ha donat tret de sortida a una festa on també han estat presents destacats membres de la JNC, com ara el seu president Gerard Figueras, la presidenta del Consell Nacional Laura Costa, així com diputats al Parlament de Catalunya i al Congrés de Diputats, gran part del Grup Municipal de CiU a la ciutat, membres de la direcció Nacional de CiU i Marc Guerrero, escollit avui mateix com a un dels quatre vice-presidents del Partit Liberal Europeu.