25 de juny 2008

La JNC demana al Govern d’Hereu que habiliti espais per tal que les colles de diables de la ciutat puguin conservar material pirotècnic en condicions

La regidora de la JNC demana que l’Ajuntament, a través de d’Institut de Cultura i dels Districtes, prengui mesures per resoldre una situació d’inseguretat i perillositat.


La regidora nacionalista demana al Govern que encapçala Jordi Hereu que habiliti espais per tal que les colles de diables de la ciutat puguin conservar material pirotècnic en condicions de seguretat. La regidora de CiU Francina Vila demana que l’Ajuntament, a través de d’Institut de Cultura i dels Districtes, prengui mesures per resoldre una situació d’inseguretat i perillositat.

Francina Vila ha explicat que a la ciutat de Barcelona hi ha prop d’una trentena de colles de diables i que aquestes no gaudeixen d’un espai on poder conservar el material pirotècnic en condicions de seguretat. Segons Vila, “aquest fet significa que, uns dies abans de participar als correfocs, i també uns dies després, les colles han de guardar, sovint en domicilis particulars, el material pirotècnic que necessiten per a les demostracions, així com els que després els sobra. Aquestes situacions poden comportar un risc que caldria evitar”.

“Són les mateixes colles”, ha explicat la regidora nacionalista, “les que reclamen un espai reglamentàriament habilitat per tal de conservar en condicions de seguretat el material pirotècnic”. A preguntes de la regidora de la JNC, recentment la regidora de Seguretat de l’Ajuntament, Assumpta Escarp, ha reconegut que les colles es fan càrrec d’aquest material perillós, i no va avançar cap solució. “Des del Grup Municipal de CiU denunciem aquesta situació i demanem que des de d’Institut Municipal de Cultura i des de cadascun dels Districtes es prenguin les mesures oportunes per resoldre aquesta situació de manca de seguretat i perillositat”, ha conclòs Francina Vila.