20 de maig 2008

Trias fa balanç del primer any de govern bipartit a la ciutat

Xavier Trias va destacar ahir l'any d'oportunitats perdudes, de govern incapaç, i de frustració democràtica per als barcelonins.


Trias va fer balanç ahir del primer any de govern bipartit a la ciutat de Barcelona, on ha defensat que el model defensat pels socialistes està “esgotat i agonitzant”. “Els grans problemes que ha tingut la ciutat no han estat previstos ni ben gestionats. No hi ha cap estratègia de futur per la ciutat. Hi ha una manca de credibilitat democràtica a l’Ajuntament. L’alcalde, amb una actitud sobrada i xulesca, no ha construït consensos per governar”, ha dit Trias per a qui els efectes d’aquesta paràlisi es concreten en un “govern incapaç, un munt d’oportunitats perdudes, i la generació d’un gran frustració democràtica”.

Tota aquesta incapacitat es tradueix, ha explicat Trias, en “oportunitats perdudes per la ciutat”. Trias ha lamentat que el Govern resti indiferent a les oportunitats que perd la ciutat: “cada dia que passa sense que es prenguin decisions, és un dia perdut per la ciutat”. Segons el líder municipal de CiU, l’oportunitat perduda més clara és el finançament de la ciutat. El finançament és necessari per donar els serveis públics, les escoles bressol, els centres de serveis socials, els equipaments sanitaris que Barcelona necessita. “Els serveis de Barcelona pateixen una gran pressió, però l’Ajuntament no hi dóna resposta, i no pot ser que ciutats del nostre voltant donin millors serveis que Barcelona. I com a conseqüència d’això s’ha presentat un pressupost poc ambiciós per al 2008”, ha dit el president del Grup Municipal de CiU.

Però hi ha altres oportunitats que el Govern ha deixat escapar, com en el desenvolupament de la Llei de Dependència, “aquí anem els últims”, ha dit Trias; o altres casos com la T-Infant, un títol de transport que hauria de permetre als menors de 12 anys viatjar de manera gratuïta en els transports de la ciutat, convertir el Banc d’Espanya en un equipament cultural de primera magnitud, implantar una finestreta única empresarial o recuperar l’Hospital de Sant Pau per a ubicar-hi un gran museu del modernisme català.