7 d’oct. 2007

Francina Vila reclama a Hereu que aturi el pla de Defensa que preveu convertir la caserna del Bruc en seu d’un cos d’elit de l’exèrcit


La JNC vol que en aquest espai de Pedralbes es construeixi habitatge públic de lloguer per a joves i equipaments municipals i universitaris


La JNC ha reclamat a l’Alcalde Jordi Hereu que aturi el pla del Ministeri de Defensa que preveu convertir la caserna del Bruc, al cap de dalt de la Diagonal, en la seu d’un cos d’elit de l’exèrcit i n’aconsegueixi la cessió total a la ciutat. El Grup Municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona proposa que en aquest espai de Pedralbes es construeixi habitatge públic de lloguer per a joves i equipaments municipals i universitaris.

Segons ha explicat la regidora Francina Vila, el proper 1 de novembre entra en vigor el pla que preveu reactivar militarment les casernes del Bruc, convertint-les en la base de la brigada de combat Cazadores de Montaña, un cos militar d’elit. Les instal·lacions de les casernes del Bruc, situades a la Zona Universitària i propietat del Ministeri de Defensa, tenen un total de 5,47 hectàrees i 50.000 metres edificats. Segons el Pla Director de la Diagonal, actualment denominat Portal del Coneixement, es preveu destinar aquest espai a una ampliació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i a la construcció d’equipaments municipals.

Des del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona sempre s’ha reclamat que aquest espai fos cedit a la ciutat i que, a més dels equipaments municipals i universitaris, també servís per construir habitatges de lloguer de propietat pública per a gent jove. Es podrien arribar a construir 3.000 habitatges.

Per aquest motiu, Francina Vila ha denunciat “una vegada més, la manca de lideratge de l’Alcalde Jordi Hereu per establir un model de ciutat que aposti per promoure l’emancipació dels joves i potenciï projectes favorables al desenvolupament del coneixement”. També ha recordat la proposta de Xavier Trias que passa per oferir compensacions al Ministeri de Defensa amb l’objectiu que abandoni les instal·lacions de Pedralbes i es traslladi a d’altres terrenys de l’Àrea Metropolitana.