10 de jul. 2007

La JNC proposa ampliar les funcions de la Regidoria de Joventut de Barcelona

La regidora de la JNC a l'Ajuntament de Barcelona, Francina Vila, ha proposat que la regidoria de Joventut ampliï les seves funcions per assumir també les competències d’infància i adolescència. El bipartit, amb la connivència amb el PP, ho ha rebutjat.


L’objectiu d’aquesta proposta era fer possible una actuació transversal en tot el segment de població menor i jove de la ciutat, i també donar compliment a una demanda realitzada pel Consell de la Joventut de Barcelona.

Aquesta reforma va ser recollida tant en el programa electoral de CiU com en els programes electorals de bona part de les forces polítiques amb representació a l'Ajuntament, i va ser acceptada públicament pel PSC-PSOE i ICV, forces integrants de l'actual equip de Govern.

Vila va presentar la proposta a través d’una proposició, un cop comprovat que el cartipàs municipal del bipartit no ho preveia, malgrat el compromís inicial. Ahir, es va debatre a la iniciativa durant la primera Comissió de Cultura Educació i Benestar Social de l’Ajuntament després de les municipals. El vot contrari del PSC-PSOE i d’ICV i l’abstenció del PP van impedir que prosperés.

DOCUMENT ASSOCIAT: Proposta de Resolució presentada per Francina Vila [PDF]